Vaste DNA-commissie ontmoet nieuwe RGB-minister

De leden van de vaste commissie van het ministerie van RGB en enkele andere parlementsleden op bezoek bij minister Ginmardo Kromosoeto

De vaste commissie van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft samen met enkele andere parlementsleden gisteren een kennismakingsbezoek gebracht aan de nieuwe bewindsman Ginmardo Kromosoeto. Tijdens dit kennismakingsbezoek hebben de parlementsleden alvast de zaken die van belang zijn, besproken met de minister. De leden hebben gesproken over het occupatievraagstuk, dubbele gronduitgiftes en over het langdurige proces van behandeling van stukken. Volgens Oesman Wangsabesari, voorzitter van de vaste commissie, gaat het om de problemen die er zijn geweest. De parlementariërs hebben allen hun medewerking toegezegd aan de minister, die zeker ook heel kritisch door hen gevolgd zal worden.
Minister Ginmardo Kromosoeto kijkt in ieder geval uit naar de goede samenwerking met niet alleen de leden van de vaste commissie, maar ook de overige parlementsleden. Hij zal ernaar toe werken om op  vaste dagen met de commissie te vergaderen om lopende zaken te behandelen en te bespreken. Ook zullen er afspraken worden gemaakt over de voortgang van de realisatie van de begroting van 2012 en de voorbereiding van de begroting van 2013.
Wat de voorzitter betreft heeft de nieuwe bewindsman van RGB een heel assertieve en flexibele indruk gemaakt. Bij de bespreking zat ook de presidentiele commissie aan onder voorzitterschap van Cornelly Strijdhaftig – Culley. Volgens Wangsabesari heeft de commissie een goede bijdrage geleverd. Strijdhaftig heeft aangegeven dat het ministerie moet gaan naar het vereenvoudigen van de procedures van gronduitgifte, maar rekening houdend met de L-decreten en de overige wettelijke regels. Het proces moet versneld afgehandeld worden en de papierenwinkel die er op dit moment bestaat, moet verminderd worden.
Wangsabesari zegt dat het een goed gesprek is geweest. Er is afgesproken om heel binnenkort weer met de minister om de tafel te zitten.

error: Kopiëren mag niet!