Recidivist gaat voor drie jaar de bak in

Glen van Dams gaat voor drie jaar de bak in. Op 28 januari heeft Van Dams bij zijn vriend, met wie hij samen een jointje nam dan wel een stickie rook, SRD 670 weggenomen. Alsof dit niet genoeg was, heeft de verdachte geschoten met een vuurwapen. De benadeelde is niet geraakt. Na zijn snode daad nam Van Dams de benen. De benadeelde rende met een stuk shutterglas en een oude houwer achter de verdachte aan. Toevalligerwijs reed een politieman voorbij en zag hij de benadeelde met twee wapens in zijn handen rennen. De benadeelde deelde de politieagent mede dat Van Dams met zijn geld ervandoor was gegaan. De verdachte negeerde de sommering van de agent. De politie moest schieten en de verdachte werd door een politiekogel geraakt. Van Dams geeft toe dat hij het geld uit de hand van de benadeelde heeft gepakt. Hij had een illegaal jachtgeweer bij zich. “Een schot is afgegaan, maar ik weet niet in welke richting”, zei de verdachte. De benadeelde werd niet geraakt door de kogel van de verdachte.
Het Openbaar Ministerie achtte het wegnemen van een geldsbedrag en het in het bezit hebben van een illegaal jachtgeweer met munitie, wettig en overtuigend bewezen. De verdachte is reeds eerder gevonnist wegens diefstal namelijk in 2006 en 2009. Het OM eiste een celstraf van 3 jaar en 6 maanden met aftrek.
De advocaat was het eens met de kwalificatie ‘het in het bezit hebben van een illegaal  wapen en munitie’. Met betrekking tot het wegnemen van het geld staat de verklaring van de benadeelde haaks op die van de verdachte. De benadeelde heeft verklaard dat de verdachte uit zijn broekzak het geld heeft weggepakt. De advocaat gaf de rechter aan dat zijn cliënt zich verbeterd heeft. De raadsman verzocht de rechter om de eis van de officier niet over te nemen en een veel mildere straf  op te leggen.
De rechter achtte alle feiten wettig en overtuigend bewezen, mede op grond van de verklaring van de verdachte. De magistraat veroordeelde Van Dams tot 3 jaar celstraf met aftrek.
Saskia Bandhan         

error: Kopiëren mag niet!