Schietvaardigheid en aanhoudingstechnieken voor politieambtenaren

Na een maandenlange voorbereiding is gisteren in het Politieopleidingscentrum van start gegaan met de Integrale Beroepvaardigheidstraining (IBT) van het Korps Politie Suriname. Deze training is bedoeld om de manschappen schietvaardigheid en aanhoudingstechnieken bij te brengen. De IBT is gestart met politieambtenaren uit de districten Wanica, Para, Saramacca en Commewijne.
Het is de bedoeling om de training regelmatig te verzorgen en wel minimaal 2 keren per jaar, zegt waarnemend korpschef  Humphrey Tjin Liep Shie. Robby Ramjiawan, voorzitter van de politiebond, juicht de IBT toe. Er zijn volgens de bondsvoorzitter te veel politieambtenaren die de basisvaardigheden niet beheersen en in slechte lichamelijke conditie verkeren.
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie benadrukte dat politieambtenaren in goede conditie moeten verkeren om zo beter in staat te zijn de gemeenschap te dienen. Bij deze gelegenheid overhandigde de bewindsman ook symbolisch 350 veiligheidsvesten aan korpschef  Tjin Liep Shie.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!