Groepsverkrachtingszaak verdaagd

De kantonrechter heeft de groepsverkrachtingszaak waarin Jimmy K., alias Potlood, Ashwien H., alias Tjurkiman, en Rayen R. terecht staan, op verzoek van één der advocaten uitgesteld. De rechter had behoefte om de gynaecoloog en de medeverdachte die uit de arm van de politie is gebleven, te horen. Volgens het parket is er geen dagvaarding aan de betreffende arts uitgereikt. Met betrekking tot de dagvaarding van de medeverdachte blijkt dat hij niet woonachtig is op het adres. De vervolgingsambtenaar zal op de volgende zitting de twee getuigen opnieuw dagvaarden.
Aan de verdachten wordt het verwijt gemaakt dat ze op 9 oktober 2011 de 16-jarige A.P. tezamen en in vereniging hebben verkracht. De openbare aanklager achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Tegen Rayen R. eiste het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 2½ jaar. Potlood en Tjurkiman hoorden een hogere straf tegen zich eisen, namelijk 4 jaar met aftrek. De betrokken raadslieden hebben hun pleidooi reeds gehouden. De verdachten hebben hun laatste woord nog niet gevoerd. Op de volgende zitting worden de getuigen opgeroepen. Het verdachte drietal blijft aangehouden.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!