Drugsbezitter gevonnist tot zes maanden cel

De kantonrechter veroordeelde Glenn Reigman tot een gevangenisstraf van zes maanden met aftrek en een geldboete van SRD 1.000, te vervangen door een maand hechtenis. Reigman heeft zich schuldig gemaakt aan drugsbezit. De politie kreeg informatie binnen van een anonieme beller dat er op een bepaald adres drugs worden verhandeld. Op 2 december heeft de politie een inval gepleegd en het was raak.  In de woning waar de verdachte is aangetroffen, werd een hoeveelheid verpakte crack aangetroffen. Ook werden drugs aangetroffen op het perceel. Het erf was in zijn geheel bedekt met bladeren. Slechts een klein stukje van het erf was geharkt. Dit viel de politie op en men onderzocht toen de opgehoopte brandstapel. Daar werd 36,7 gram gewikkelde coke aangetroffen. Reigman blijft erbij dat het verboden spul niet aan hem toebehoort. Hij was daar op bezoek, gaf hij de rechter te kennen. De politie heeft evenwel tijdens het onderzoek kledingsstukken van de verdachte in de woning aangetroffen.
De vervolgingsambtenaar achtte ‘bezit’ wettig en overtuigend bewezen en rekwireerde een celstraf van 8 maanden met aftrek, een boete van SRD 1.000 subsidiair een maand hechtenis.
De advocaat verzocht de rechter om de verdachte vrij te spreken. Hij zou niet de eigenaar van de woning zijn. De verdachte was slechts op visite zei de advocaat.
De rechter week af van het strafvoorstel en legde Reigman een straf op van 6 maanden met aftrek. De rechter heeft de eis van de boete overgenomen van de officier. Reigman mag over enkele dagen naar huis.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!