Halskettingrover krijgt 5 jaar cel wegens berovingen

Terry Dahl moet een gevangenisstraf van 5 jaar uitzitten. Hij  heeft zich aan drie strafbare feiten schuldig gemaakt. Op 3 september van het vorige jaar beroofde hij een vrouw van haar halsketting. Op 10 september maakte de verdachte een andere vrouw wederom tot slachtoffer. Hier is de beroving niet voltooid, omdat de vrouw tegengestribbelde en haar halsketting in haar bloes kwam te vallen. Bij het derde geval heeft Dahl een zwangere vrouw die met haar jeugdige dochter op straat liep, van haar halsketting beroofd. De rechter tilde zwaar aan alle feiten, maar in het bijzonder aan het geval waarbij een zwangere vrouw werd beroofd. Zij kwam  namelijk tijdens het wegrukken te vallen. De dochter van de zwangere vrouw getuigde gisteren dat zij zich helemaal niet vergist in de verdachte. Ook een buurjongen die de snode daad heeft meegemaakt, deed zijn relaas. Het gelukte omstanders, een politieagent en een lid van de CIVD – beiden buurtgenoten – om de verdachte in de kraag te vaten.
Dahl ontkende steevast dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan berovingen. De openbare aanklager gaf aan dat de verdachte een recidivist is. Hij werd in 2005 en 2009 veroordeeld wegens diefstal middels geweld. De officier van justitie eiste een straf van 5 jaar met aftrek.
De verdediging betoogde dat de verdachte de feiten steeds heeft ontkend. Volgens de advocaat hebben de benadeelden hun kostbare bezittingen teruggevonden. Mede op grond hiervan verzocht de raadsvrouw om rekening te houden en  niet zo zwaar te tillen aan de gepleegde feiten.
Uit het onderzoek blijkt echter dat de eerste benadeelde haar ketting nooit heeft teruggevonden. Ten aanzien van de tweede beroving is het bij een poging gebleven, omdat de benadeelde zich had verzet. In het derde geval van de zwangere vrouw is de halsketting in de nabije omgeving aangetroffen.
De magistraat achtte de feiten zeer ernstig  en legde een straf op conform de eis, dus 5 jaar met aftrek. Na de uitspraak ging Dahl danig te keer in het cellenhuis. Hij sloeg tegen het traliewerk en verstoorde de zitting.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!