Coroniaanse jongeren willen Ramdien behouden

Een halfvolle bus met zowat 15 Coroniaanse jongeren denderde tegen schooltijd naar Paramaribo. Hun komst naar de stad had met niets anders te maken dan het overhandigen van een petitie aan de minister van Regionale Ontwikkeling, Stanley Betterson. Het streven is om de dc van Coronie, mevrouw Harriet Ramdien, te behouden. Wilde geruchten in Coronie laten geloven dat de laatste dagen van Ramdien zijn geteld als dc.
Sergio Udenhout, de leider van de jongeren, zegt dat de verhalen hun ertoe heeft bewogen om naar de stad te komen.  De RO- bewindsman moet op andere gedachten worden gebracht. Hij en zijn 14 jongeren willen, in geval de roddels waar zijn, met hun actie een stokje voor steken. De petitie is de eerste actie. Vandaag zal er in Coronie, volgens Udenhout, een massale protestmanifestatie worden gehouden.  Dit alles om Ramdien, ‘de Pitbull’ zoals in de petitie staat, te behouden voor het kokosdistrict.
Maar de jongeren vergaten een paar zaken in orde te maken. Zo staat er in de petitie: ‘Heden de dato: 14 mei 2012’. Een blik op de kalender leerde echter dat gisteren 15 mei was. De petitie is ook door niemand ondertekend. Ook niet door leider Udenhout.
Intussen blijkt dat Udenhout tijdens de laatste verkiezingen de grootste propagandist van de NPS was.  Hij was in het begin ook fel tegen de dc. Als Coronianen nu horen dat het dezelfde Udenhout is die stemming maakt voor het ministerie van RO,  gaan ze er schouderophalend aan voorbij. ‘Udenhout is niet serieus’, zegt een topper uit Coronie aan Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!