Asabina klaar voor oppositie

De BEP-fractie zit nog steeds tussen de coalitie, maar nu al is het duidelijk dat de voorzitter van die fractie zich oppositioneel opstelt. Ronny Asabina is gisteren door Radjkoemar Randjietsing voorgedragen om zitting te nemen in een commissie. Hij accepteerde dat voorstel.
Het was ook Asabina die het onderwerp over het wel of niet zitten in de coalitie aansneed gisteren tijdens de huishoudelijke vergadering. Maar voorzitter Jenny Simons zei dat ze formeel van niets op de hoogte is.  Dit betekent dat alles ongewijzigd blijft. ‘Eigenlijk moest Asabina zelf de mededeling doen dat hij oppositielid is’, vertelt een bron aan Dagblad Suriname. ‘Hij wil verhuizen naar de overkant (oppositie, red.)  en is er klaar voor.’
De oppositie probeerde verder ook Harish Monorath, die uitlandig is, naar zich toe te trekken door hem voor te dragen om zitting te nemen in een commissie. Ricardo Panka, fractieleider MC, ageerde hier echter fel tegen.

error: Kopiëren mag niet!