Onderwijsinspecteurs willen 25% looncorrectie

De Bond van Inspecteurs in dienst van het Onderwijs (BIO) heeft een voorstel geformuleerd voor 25% loonaanpassing als compensatie voor het verlies van incentives en voor de positieverbetering van onderwijsinspecteurs. De inspecteurs van het glo-, voj- en vos- niveau zijn al jaren ondergewaardeerd en verdienen zelfs minder dan degenen die zij moeten inspecteren. Het conceptvoorstel voor deze  positieverbetering is door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) teruggestuurd naar de bond met de nodige kantekeningen. BIO-voorzitter John Koorndijk zegt dat het ministerie zich in principe kan terugvinden in het concept. De bond zal de kanttekeningen verwerken en het finale voorstel presenteren. De 25% aanpassing moet worden gezien als een compensatie op het verlies aan vakantiedagen en de langere werktijden.
Inspecteurs zitten in de bureauambtelijke dienst.  Ze hebben dus niet de zesurige schoolregeling, maar  werken van zeven uur ‘s morgens tot drie uur ‘s middags. Ook vervallen de vrije vakantiedagen.  Het Minov heeft vorig september 29 onderwijsinspecteurs afgeleverd. Deze nieuwe inspecteurs zijn een aanwinst voor de totaal uitgeholde inspectiebureaus. Vanwege de slechte beloning hadden vrijwel alle inspecteurs de inspectiedienst verlaten en elders hun emplooi gezocht. De BIO werkt samen met het Minov naarstig aan de positieverbetering, zodat het nieuwe korps inspecteurs gehandhaafd blijft.   Het conceptvoorstel is goed bevonden door de BIO-leden.

error: Kopiëren mag niet!