Moordzaak Patrick Cairo

Getuige stond naast slachtoffer tijdens schietpartij
“Ik ben echt geschrokken toen ik hoorde dat mijn neefje Imro P. betrokken is geweest bij de moord op Patrick Cairo. Ik ken hem echt niet zo. Mijn neefje was op die bewuste dag niet bij, hij was onder invloed van alcohol. Ik vind dat de advocaat haar werk heel goed heeft gedaan”, geeft een tante te kennen aan Dagblad Suriname. De 54-jarige Imro P. wordt ervan verdacht Cairo (26) te hebben doodgeschoten. De verdachte wordt juridisch bijgestaan door een advocaat. De rechter hoorde twee getuigen in deze zaak die tijdens het geval ter plekke aanwezig waren.
De eerste getuige verklaarde dat hij in gezelschap was van nog twee mannen. Op een bepaald moment kwam Imro naar hun toe en zij spraken onderling. Later is Cairo, alias Japan, ook erbij gekomen. Bij het zien van Cairo maakte Imro opmerkingen naar Cairo toe. ‘Dis na gangster. Na yu e waka broko oso na pernasi. Mi oso yu no mus’ kong. Mi bai wang gong. If mi sjie yu tap’ mi djari, m’o sut’i’, merkte Imro op. De getuige liep toen samen met de andere mannen weg. Hij liep naar een andere vriend toen hij een schot hoorde afgaan. Hij keerde zich om en zag Imro met een wapen in zijn hand. Imro loste een tweede schot. Deze getuige heeft gezien dat Imro P. op Cairo heeft geschoten.
De tweede getuige, Kevin, is een neefje van de verdachte. Op die bewuste dag was Kevin erbij. Toen Imro te keer ging met Cairo, liep Kevin weg en samen met Cairo liep hij naar de Rodibar. Imro liep toen naar zijn wagen en kwam terug. “I wan si mi sut’i”, zei Imro. Hierop gaf Cairo aan dat hij mocht schieten. Imro pakte het wapen uit zijn broekzak en schoot gericht op Cairo. Kevin stond op dat moment naast het slachtoffer. Kevin is behoorlijk geschrokken.
Beide getuigen beweren dat Imro na de schietpartij enkele uitlatingen deed tegen de aanwezigen en hij vroeg of zij ook wat wilden. “Soema wang moro”, zei Imro. De vrienden van Imro waren ter plekke aanwezig; zij hebben geprobeerd om Imro tegen te houden. De rechter stelde de zaak uit. Op de volgende zitting wil de magistraat de twee vrienden van Imro horen. Imro P. blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!