Getuige gehoord in inbraakzaak

Een politieagent getuigde in een inbraakzaak waarin de 26-jarige Leroy G. terecht staat. De wetsdienaar gaf aan dat de politie een melding binnenkreeg dat er was ingebroken in een woning aan de Waggelmanstraat, een zijstraat van de Welgedacht A-weg. De politie zag op een bepaald moment  twee manspersonen met in hun bezit grote tassen. Bij het zien van de politie namen de mannen de benen. Een van de verdachten hield zich schuil op een leegstaand perceel, achter hoog wied. De andere verdachte had zich verder uit de voeten gemaakt. De agenten hebben Leroy aangehouden. Hij werd gelijk opgebracht op het bureau. De politiemannen zijn daarna op onderzoek uitgegaan. Zij hebben twee grote tassen met inhoud en een pijptang gevonden. Op de verdachte werden er ook  scherpe patronen, bewaard in een plastic zak, en hulzen  aangetroffen. De agent  gaf ook aan dat de daders elk een tas op hun rug droegen. De voortvluchtige inbreker had zijn tas achtergelaten en zich uit de voeten gemaakt.
De rechter vroeg de getuige of zij een man samen met een vrouw op straat hadden zien lopen. De agent gaf aan dat hij geen vrouw had gezien. Hij had alleen de twee mannen gezien. Deze vraag stelde de rechter, omdat de verdachte beweerde dat een man die samen met een vrouw liep, de verdachte om hulp had gevraagd. Leroy heeft verklaard dat hij de tas van die man moest sjouwen. Toen Leroy de andere man zag rennen, rende hij ook weg. Op de volgende zitting zal het Openbaar Ministerie zijn strafvoorstel presenteren.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!