Resultaten ethanolproject Staatsolie bemoedigend

Hoewel president Desi Bouterse en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) minder geloof hebben in het ethanolproject van Staatsolie, is dit bedrijf toch positief over het proefproject. In zijn jaarverslag over 2011 noemt zij de resultaten van dit project als bemoedigend. In december 2010 is Staatsolie te Wageningen in het district Nickerie gestart met het proefproject om suikerrietvariëteiten te testen op hun mogelijke bruikbaarheid voor ethanolproductie. Inmiddels zijn de eerste variëteiten geoogst en de opbrengst in zowel percentage suiker als in ton per hectare is vastgesteld. De resultaten zijn bemoedigend. Aan het verbouwen van suikerriet op grote schaal zijn meerdere aspecten verbonden. De verschillende studies om na te gaan wat de beste mogelijkheden zijn, worden in 2012 afgerond en op basis hiervan zal besloten worden of Staatsolie verder gaat met dit project.

error: Kopiëren mag niet!