Vrijspraak geëist tegen Glenn Hiralal

‘Ik heb niets meer te zeggen’, zei Glenn Hiralal aan de rechter in zijn laatste woord. Op 14 juni zal de rechter uitspraak doen in de zaak waarbij Hiralal een voertuig van de toenmalige dc Laksmienarain Doebay zou hebben verduisterd. De openbare aanklager eiste vrijspraak tegen Hiralal wegens gebrek aan bewijs. Zij gaf aan dat in deze zaak zij geconfronteerd wordt met een tegenverklaring.
De ex- dc beschuldigt Hiralal ervan dat hij een voertuig van het merk Crown van hem heeft verduisterd en doorverkocht aan een sloperij. De verdachte is evenwel de mening toegedaan dat hij het voertuig niet heeft verduisterd. De wagen stond op een berm en was begroeid met gras. Volgens Hiralal had Doebay zijn voertuig aan hem gegeven. De opdracht was dat Hiralal op zoek moest gaan naar een computerbox van het voertuig en de wagen moest repareren. Toen Hiralal het onderdeel niet kon vinden, zou Doebay hem gezegd hebben dat hij ermee kon doen wat hij wilde. Hieruit begreep Hiralal van de dc dat hij de wagen mocht hebben en ermee mocht doen wat hij wilde. Aldus besloot Hiralal om de auto en nog wat andere wrakken te verkopen aan de sloper S.
Op 1 juli van het vorige jaar ontmoette Hiralal heel toevallig de toenmalige dc. Naar zeggen van Hiralal heeft Doebay hem bij die ontmoeting op erge wijze mishandeld. Hiralal deed aangifte bij de politie van Nickerie wegens bedreiging en mishandeling. Doebay op zijn beurt verklaarde bij de politie dat hij erg boos was toen hij te horen kreeg van de buurman van Hiralal dat zijn wagen bij de sloperij lag. Hij werd erg kwaad. In die vlaag van boosheid zou Doebay de verdachte hebben mishandeld. Doebay verklaarde juist het tegenovergestelde, namelijk dat hij  Hiralal zijn wagen niet had gegeven.
De advocaat die Hiralal verdedigt, was het eens met het voorstel van de officier. Echter was hij het niet eens met de mening van de officier. Volgens de raadsman is een voertuig van zijn cliënt, een Ford, in beslag genomen. De vervolgingsambtenaar gaf aan dat er geen beslag is gelegd op de wagen van de verdachte. De raadsman deelde mede dat de auto op het commissariaat staat. De rechter stelde de zaak uit naar 14 juni. Hiralal is niet aangehouden. Aan hem werd gevraagd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!