Alendy: “Wij luisteren eerst naar Boksteen van CHS”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zet het proces tot het terugroepen van de parlementariërs Diana Pokie en Waldi Ajaiso ongestoord voort. Dit, ondanks voorzitter Jennifer Van Dijk-Silos van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) van mening is dat het zonder instemming van A Combinatie weinig zin heeft. BEP-voorzitter Caprino Alendy: “Van Dijk-Silos is iemand die ervan houdt vroegtijdig te praten en processen te beïnvloeden zoals zij het wil hebben, maar zij is nu niet aan de beurt. Het is de beurt van het Centraal Hoofdstembureau dus wij luisteren eerst naar voorzitter Lothar Boksteen.”
Alendy’s partij zal pogen om Pokie en Ajaiso terug te roepen, omdat deze twee parlementariërs, ondanks de BEP is gestapt uit A Combinatie, zich blijven vastklampen aan het oude samenwerkingsverband. Daarnaast onderwerpen zij zich niet aan het gezag van de politieke partij  BEP. Van Dijk-Silos heeft in de media gezegd dat de BEP alleen niet bij machte is om de twee parlementariërs zonder instemming van de toenmalige AC-partner BEP en Seeka terug te roepen. Over de 4 zetels die BEP in de wacht heeft gesleept in A Combinatie-verband, vindt zij overigens  dat het AC-zetels zijn.
Paul Abena, Seeka-voorzitter, kan niet aangeven of zijn partij, indien het zover komt, zal meewerken aan het terugroepen van Ajaiso en Pokie. “Wij willen niet op zaken vooruitlopen”, zegt Abena. Zijn partijbestuur zal, indien dat punt is bereikt, een standpunt innemen.

error: Kopiëren mag niet!