Suriname heeft geen besmet Diamond Pet Food

Diamond Pet Food is mogelijk besmet met salmonella. De fabrikant haalt uit 39 staten uit Amerika en Canada 9 verschillende Pet Food-lijnen uit de schappen. Dat staat op de website van Diamond Dog Food. Tot nu is er geen enkele melding van besmette honden binnengekomen. Het gaat in alle 14 gevallen om mensen die door blootstelling aan Diamond Pet Food besmet zijn geraakt met de salmonella bacterie.
De dieren hondenbrokkenlijn komt niet in Suriname voor. Dagblad Suriname belde een aantal importeurs. Het bleek dat geen enkele invoerder Diamond Pet Food importeert. HEM Suriname vertelt dat zij uitsluitend Purina Pet uit Amerika  importeert. Firgos-directeur Sheilendra Girjasing zijn importbedrijf importeert Heroi-hondenbrokken uit Brazilië. ‘Tot nu toe hebben we geen problemen met die brokken gehad.’ Guimar NV haalt Pedigree binnen, terwijl Amriet Rijstbedrijf drie merken, o.a. Beriba en Feel, uit Brazilië haalt.
Diamond Pet Food heeft  9 verschillende brands die tussen 9 december 2011 tot en met april 2012 zijn geproduceerd, uit de schappen gehaald.

error: Kopiëren mag niet!