Verdachte schutter aangehouden

De politie  heeft een verdachte aangehouden in verband met het neerschieten van een winkelier. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn in de zaak, waarbij een Chinese winkelier op zondagavond 6 mei aan de Lijnweg te Moengo is neergeschoten. Deze verdachte moet samen met twee andere mannen  de supermarkt zijn binnengestapt om een beroving te plegen. Een van hun moet een vuurwapen bij zich hebben gehad. De winkelier moet vermoedelijk geschoten zijn toen die naar zijn vuistvuurwapen greep. Na de daad rende het drietal de winkelzaak uit, achterna gezeten door de winkelier. De winkelier zeeg toen neer op het parkeerterrein voor zijn handelszaak. Een politieambtenaar, die toevallig voorbij reed, stopte en zorgde ervoor dat het slachtoffer zo snel als mogelijk medische hulp kreeg. De winkelier is ter verpleging opgenomen in het Academisch Ziekenhuis, alwaar chirurgisch moest worden ingegrepen. Berichten in de media  als zou de winkelier overleden zijn, berusten niet op waarheid. Aan de aanhouding van  de twee andere verdachten wordt gewerkt.
 

error: Kopiëren mag niet!