Politieke invloed vergadering ACP/EU ongewenst

De politiek mag geen invloed hebben op het besluit dat het ACP/EU forum zal nemen over het wel of niet toewijzen van de organisatie van de general assembly in Suriname. Dit zegt DNA-lid Oesman Wangabesari, doelende op de kwestie rond de amnestiewet. Deze zaak zal het besluit niet mogen beïnvloeden, aangezien het hosten van een algemene vergadering een puur technische aangelegenheid is, zegt het assembleelid. Van 23 tot en met 30 mei aanstaande zal in Denemarken de eerste ronde van de ‘general parliament assembly’  worden gehouden. Suriname zal ook  op deze top vertegenwoordigd zijn met parlementariërs van de coalitie en oppositiefractie. Het is de bedoeling dat op deze joint meeting het forum zal beslissen of Suriname de tweede ronde mag organiseren. Wangsabesari zegt dat strikt het onderscheid gemaakt moet worden tussen technisch-bestuurlijke  aangelegenheden van de ACP/EU en de zaken die op politiek niveau liggen. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat Suriname  positief erdoor heen zal komen. De bevindingen van de EU ‘fact finding’ missie geven hem een goed gevoel dat de organisatie van het forum aan Suriname zal worden toegewezen. Hij gelooft niet dat interne politieke aangelegenheden zullen meespelen in de beoordeling van het forum eind mei. Dat is in de historische trackrecord van het ACP/EU nooit gebeurd. Wangasabesari gelooft dat de ACP/EU deze traditie ook zal voortzetten.

error: Kopiëren mag niet!