Matige scores deeltentamens Imeao

De studenten  van het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (Imeao) zullen veel meer motivatie aan de dag moeten leggen om een goed resultaat te behalen aan het eind van dit schooljaar. Bij het eerste deeltentamen in januari is er slecht gepresteerd in met name de exacte vakken. Een  onderdirecteur en Wiskundedocent Wilgo Valies zeggen dat dit  een algemeen beeld was op alle Imeao-scholen. Er is echter een goede kans dat de studenten het cijfer ophalen bij de tweede deeltentamens, die op 23 mei aanstaande van start gaan. Maar dan is het volgens Valies  wel van belang dat de studenten hun attitude veranderen en werken aan hun intrinsieke motivatie. Ze moeten zelf aan de slag gaan en tot het besef komen dat studeren belangrijk is. Er is matig gescoord bij Wiskunde, in de economische vakken en Engels.
De directie van het Imaeo 3 laat aan Dagblad Suriname weten dat de resultaten van het eerste deeltentamen redelijk zijn en niet veel verschillen met die van het vorige jaar. De ervaring leert dat de studenten hun cijfers ophalen bij de tweede tentamenronde, zegt een docent van het Imeao 3. Op basis van de scores van het eerste deeltentamen, is het te verwachten dat het slaagresultaat van dit jaar niet veel zal verschillen met dat van het vorige schooljaar, zegt de directie. Op het Imeao 3 slaagde 73% van het aantal examenkandidaten.
 

error: Kopiëren mag niet!