Acht jaar voor doodslag op politieagent

‘Ik had helemaal niet de intentie om het slachtoffer te vermoorden”, gaf de 25-jarige Lionel Pinas te kennen in zijn laatste woord. Op 1 mei 2011 heeft Pinas de 22-jarige aspirant-agent van politie Lorenzo Omzichtig middels het toebrengen van messteken om het leven gebracht. De kantonrechter veroordeelde Pinas tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Dit vonnis is conform de eis van de openbare aanklager.
Omzichtig was op die bewuste zondagochtend betrokken bij een steekpartij  nabij een café aan de Kleine Dwarsstraat. Hij werd met een scherp voorwerp in de buikstreek gestoken. Als gevolg daarvan kwam Omzichtig te overlijden. De agent en zijn tegenpartij waren in een discotheek. Op een bepaald moment ontstond er een woordenwisseling tussen Omzichtig en Simeon, een vriend van Lionel. Het geschil werd buiten voortgezet en de woordenwisseling ontaardde in een handgemeen. Pinas schoot zijn vriend te hulp. Op een gegeven moment kwam het dienstwapen van Omzichtig op de grond te vallen. Volgens de officier van justitie, zou Pinas het wapen hebben opgeraapt en ermee zijn weggerend.  Omzichtig zou toen samen met Nielo, een kennis van Omzichtig, de verdachte achterna zijn gegaan. Het gelukte beide mannen uiteindelijk  om Pinas te pakken te krijgen en hem het wapen afhandig te maken.  Pinas haalde toen een mes dat hij bij zich droeg tevoorschijn en zwaaide in de richting van Omzichtig en Nielo. Laatstgenoemde werd daarbij  geraakt aan zijn been en Omzichtig kreeg een steek in zijn buikstreek. Volgens de advocaat van Pinas heeft de verdachte zich verdedigd. Hij beriep zich op noodweer.
De rechter achtte doodslag van Omzichtig en zware mishandeling van Nielo wettig en overtuigend bewezen. Zij legde daarom een straf op die de officier had gevorderd, namelijk acht jaar met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!