BEP denkt niet aan ontheffing dc Pryor

Districtscommissaris Verno Pryor van Brokopondo

Ondanks president Desire Bouterse de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft bedankt als coalitiepartner, gaat voorzitter Caprino Alendy er niet van uit dat districtscommissaris Verno Pryor van Brokopondo bij het vervangen van dc’s wordt ontlast van zijn bevoegdheden. “De districtscommissaris beschouw ik als een technische medewerker en onze grondwet staat ontslag op basis van politieke kleur niet toe”, zegt Alendy.
Zijn partij heeft van de regering overigens geen informatie gehad over het mogelijk vervangen van dc Pryor. Van de dc-post Brokopondo is bekend dat ex-minister tevens oud BEP-ondervoorzitter Linus Diko en BEP strijd hebben geleverd voor de post. De regering had via de Raad van Ministers goedgekeurd dat Errol Finky op voordracht van Diko/A-Combinatie het roer in het district Brokopondo zou overnemen.
Ondertussen is in de media gezegd dat dc Harriete Ramdien van Coronie en Ingrid Karta-Bink van Commewijne mogelijk worden vervangen. De BEP, die in april 2012 uit de regeringscoalitie is gezet, maakt zich vooralsnog geen zorgen over de positie van Pryor. “Wij weten dat regeringen functionarissen ontheffen en als ze dat willen doen met de dc van Brokopondo is dat des beleidsmakers”, zegt Alendy desgevraagd.

error: Kopiëren mag niet!