Werknemer sportwinkel veroordeeld tot 4 maanden cel

De 34-jarige Elvin.K. heeft een strafbaar feit begaan en werd gisteren tot 4 maanden celstraf veroordeeld. De veroordeelde heeft een groot geldsbedrag van zijn werkgever  verduisterd. Het bijzondere hiervan is dat hij een groot deel van dat bedrag heeft overgemaakt naar een dame in Nigeria. Elvin had internetcontact met zijn liefje en op een gegeven ogenblik raakte hij smoorverliefd en maakte hij geld voor haar over.
De salesman was werkzaam in een sportwinkelzaak; hij wordt verweten SRD 106.964.50 te hebben verduisterd. Volgens zijn eigen verklaring zou hij het gestolen geld overgemaakt hebben naar Nigeria. Hij heeft ook wel bekend voor zichzelf SRD 70.000 tot SRD 80.000 te hebben gehouden. Volgens de raadsman was de familie van de verdachte bereid SRD 60.000 terug te betalen aan de werkgever. Maar de werkgever bleef erbij dat de verdachte zichzelf  meer dan dat bedrag heeft toegeëigend.
De officier van justitie ging ervan uit dat de werkgever heel veel vertrouwen had in zijn werknemer. De verdachte was bijkans 9 jaar in dienst. Hij heeft de werkgevers vertrouwen geschaad. De betreffende werknemer was de enige distributeur van de werkgever die goederen bij de verschillende  winkelzaken bezorgde. De openbare aanklager hield rekening met alle omstandigheden en eiste een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar.
Zijn advocaat pleitte primair voor vrijspraak en subsidiair voor een mildere straf. Rechter Robbie Rodrigues achtte verduistering wettig en overtuigend bewezen. Met betrekking tot het geldsbedrag ging de rechter ervan uit dat de verdachte zich SRD 70.000 van zijn werkgever heeft toegeëigend. De rechter veroordeelde Elvin.K. tot een gevangenisstraf van 9 maanden waarvan 5 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De veroordeelde wordt op 28 juni in vrijheid gesteld.
Saskia Bandhan            

error: Kopiëren mag niet!