Politieman ontkent strafbare handelingen

De 25-jarige politieman Bharat M. werd op 28 maart voorlopig in vrijheid gesteld. De agent heeft reeds 2 maanden in voorarrest doorgebracht. Hij moest zich gisteren verantwoorden bij rechter Robbie Rodrigues. Aan de agent wordt het verwijt gemaakt dat hij op 25 november zich schuldig heeft gemaakt aan feitelijke aanranding van een bardame, poging tot doodslag en poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Tijdens zijn verhoor gaf de verdachte aan dat hij de bardame nooit geklapt heeft. Ook beweerde hij geen vuistvuurwapen tevoorschijn te hebben gehaald, laat staan te hebben geschoten op de dame.
Op de bewuste dag toog Bharat samen met zijn broer en een vriend naar een bar. Op een gegeven ogenblik ging hij naar buiten om te urineren. Bharat gaf aan dat zijn aandacht werd getrokken door het latere slachtoffer. Hij liep naar de dame toe die in een groep stond te praten. Naar zeggen van Bharat probeerde hij de dame te versieren. Waarschijnlijk vond zij dit niet leuk en schold hem uit. Vervolgens zou zij een glaasje bier in het gelaat van Bharat hebben gesmeten. De verdachte op zijn beurt pakte de dame stevig vast en vroeg of zij gek was. Volgens de officier van justitie kon zij zich niet voorstellen dat de dame zover is gegaan en de agent haar niets heeft gedaan. ‘Ik ben geen burger, ik ben een agent en ik heb mij ook als zodanig gedragen’, zei Bharat. Ten aanzien van de getuigenverklaringen beweerde de verdachte dat de getuigen aan de zijde van de dame zijn.
Op de dag na het voorval toen Bharat zich aan het werk meldde, vernam hij van een collega dat er aangifte tegen hem was gedaan. De verdachte op zijn beurt belde zijn informant ‘Little’ om te vragen wat er aan de hand was. Little belde Bharat later op de dag. Volgens de verdachte heeft hij de dame telefonisch gesproken. Bharat verklaarde dat zij SRD 6.000 en een wagen wilde om de zaak in te trekken. Volgens getuigenverklaringen en de verklaring van het slachtoffer blijkt dat juist de agent via Little geld aan de bardame had aangeboden om de zaak in te trekken. De agent bleef erbij dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd.
In november werd er aangifte gedaan tegen de verdachte en pas in januari werd hij in verzekering gesteld. Uit onderzoek blijkt dat er wel geschoten is met het vuurwapen van de verdachte. Bharat verklaarde hierop dat hij op jacht was geweest en dat hij schoten zou hebben gelost. Ook gaf Bharat aan dat hij van personen die een legaal vuurwapen bezitten, patronen krijgt. Op de volgende zitting gaat de officier haar strafvoorstel presenteren. Bharat werd aangezegd om aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!