ACI wandelt 60ste jaardag tegemoet

Het Albert Cameron Instituut (ACI) wil haar 60ste jaardag niet ongemerkt laten voorbijgaan. Het instituut wil op 26 mei een wandelloop over 5 km organiseren. Dit vertelt gymleraar Furlon Hewitt aan Dagblad Suriname. Hewitt  zegt dat hij als gymleraar het plan opvatte om een wandelloop te organiseren in de binnenstad van Paramaribo toen hem werd gevraagd een sportevenement te organiseren. Het zou de eerste wandelloop in de Surinaamse geschiedenis worden die door een pedagogisch instituut wordt georganiseerd. De organisatie vraagt een inschrijfbijdrage van SRD 15. Volgens Hewitt is het voor veel mensen een hoog bedrag, maar in ruil daarvoor krijgt de loper een trui van goede kwaliteit en water tijdens het lopen. Na de loop is er een ijsje. Opbrengsten worden gebruikt om de gymzaal te renoveren.
Het thema van de loop wordt “Sportieve leerkracht, gezonde overdracht”. ‘Onze doelgroep is de leerkracht, maar ik denk dat elke Surinamer te maken heeft gehad met een leerkracht. We zijn allemaal gevormd door de leerkracht. Dus ik neem aan dat grote delen, in principe de totale Surinaamse samenleving, zich solidair voelen met deze activiteit.’ Start en finish van deze loop is op het Onafhankelijkheidsplein.

error: Kopiëren mag niet!