Suriname Business Forum ondersteunt tour studenten Trinidad & Tobago

De delegatie uit Trinidad & Tobago op bezoek bij ATM-minister Michael Miskin

Een groep van 16 studenten en 2 begeleiders van de University of Trinidad & Tobago vertoeft in de periode 7 mei t/m 13 mei in Suriname. Dit, in verband met de afronding van hun Master of Science-studie in Industriële Innovatie, Ondernemerschap & Management. In dit kader zullen de studenten een aantal bedrijven in Suriname bezoeken teneinde innovatieve bedrijfsprocessen en productie- en financiële operaties te kunnen observeren en vergelijken. De bedrijven en instanties die op het programma staan, zijn Staatsolie, Kamer van Koophandel en Fabrieken, ministerie van ATM, ministerie van Onderwijs, Anton de Kom Universiteit van Suriname, Asfa, Stichting Behoud Bananensector, Celos, SAB en Suralco.
Het bezoek heeft voor de studenten een tweeledig doel: het promoten en introduceren van bovengenoemde studie op de Anton de Kom Universiteit van Suriname en het maken van een vergelijkingsstudie waarbij processen in Suriname worden vergeleken met soortgelijke in Trinidad. Deze studietour sluit aan bij de activiteiten  van SBF. Het forum heeft samen met stakeholders tot doel de innovatieve ontwikkeling van de private sector. Het streven is o.m. gericht op het versterken van de private sector teneinde  concurrerende goederen en diensten te kunnen leveren. Hierdoor kan Suriname  een groter marktaandeel verwerven in de regionale economie en een toenemende bijdrage leveren aan de regionale integratie. Deze  studietour levert door  uitwisseling van knowhow tussen de beide landen ook een bijdrage aan de regionale integratie.
Ter afsluiting zal er vrijdag een workshop gehouden worden, getiteld: “Experience and impact of the MSc in Industrial Innovation Entrepeneurship and Management in Trinidad & Tobago and the offering of this degree in Suriname”,  waarbij de studenten tezamen met hun begeleiders zullen uitwijden over hun studie en hun opgedane kennis in Suriname. Een ieder die geïnteresseerd is in bovenstaande workshop kan zich tot en met donderdag  10 mei  14.00 uur opgeven voor deelname op het telefoonnummer 471521.

error: Kopiëren mag niet!