Moordverdachte in zaak OvJ Tilborg vrijgesproken Graanoogst 7 jaren onnodig opgesloten

Het Hof van Justitie heeft Dwight Graanoogst na zeven jaren vrijgesproken. De verdachte was tot vijftien jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens doodslag, het opzettelijk van het leven beroven van substituut-officier van justitie Errol Tilborg. Deze moordzaak is als een onopgeloste zaak gebleven. Het slachtoffer werd in 2004 in zijn woning neergestoken.
Graanoogst had van begin af aan het feit ontkend. In deze zaak was het motief niet achterhaald. Op het lijk van Tilborg waren vijf messteken toegebracht. Het gebeurde had een schok teweeg gebracht bij de familie en de collega’s van het slachtoffer. De gehele samenleving had zich met de zaak beziggehouden. Bij de verdachte werd een met bloed besmeurde mobiele telefoon van het slachtoffer aangetroffen.
De officier van justitie had 20 jaar celstraf geëist tegen Graanoogst. Volgens de officier bestond toen het vermoeden dat de daad uit jaloezie was gepleegd. Graanoogst had bij de kantonrechter verklaard dat hij en Tilburg een homoseksuele liefdesrelatie met elkaar hadden. De verklaring van Graanoogst als zouden twee rovers Tilburg hebben gedood om daarna het huis uit te vluchten,  werd door geen enkele getuige ondersteund. Niemand heeft namelijk de twee mannen het huis uit zien rennen. Ook zijn er nergens sporen van inbraak aangetroffen. Volgens Graanoogst zouden de moordenaars een deur of raam geforceerd hebben.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!