Minov bekijkt prof George Khaldun-aanpak

Professor George Khaldun (m) tijdens de persconferentie. Aan weerszijden van hem zitten Susan Ross, public affairs officer van de Amerikaanse ambassade, en Humphrey Bergggraaf van de Taskforce Onderwijsinnovatie

De deskundigen op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) zijn laaiend enthousiast. De manier waarop professor George Khaldun van de non-profit organisatie Harlem Children’s Zone, (HCZ) kinderen uit kansarme buurten uit Haarlem, New York, de kans geeft om hoger onderwijs te volgen, sloeg goed aan. Uit cijfers is gebleken dat wanneer kinderen en hun ouders vanaf het begin goed worden begeleid, de resultaten op educatief niveau overweldigend zijn.
De prof is door de Amerikaanse ambassade naar hier gehaald om enkele presentaties te houden.  Het bezoek van Khaldun moet de Surinaamse specialisten aan het werk zetten en tonen dat dit vraagstuk ook op een andere manier kan worden opgelost.
Khaldun liet in zijn korte statement zien waarom onderwijs belangrijk is. Studies hebben volgens hem uitgewezen dat landen die in het verleden in onderwijs hebben geïnvesteerd nu het hoogst scoren. Dit in tegenstelling tot naties die het nodig vonden om in wapens hun geld te stoppen. Hij gaf het voorbeeld van Singapore die nu heel goed scoort in de wereld. Het is daarom zijn streven om overheden te stimuleren meer aandacht aan het onderwijs te besteden.
Het ligt in de bedoeling dat het Minov en HCZ voorzichtige stappen zetten richting een samenwerking. Maar zoals Humphrey Berggraaf het tijdens de meeting zei, beschikt Suriname al over oplossingsmodellen om kansarme kinderen de kans te geven hoger onderwijs te volgen.

error: Kopiëren mag niet!