Nieuwe GPK Saramacca: ‘Het is een uitdaging’

De nieuwe GPK van Saramacca, hoofdinspecteur Tjanderdath Gopal

Het district Saramacca heeft per maandag een nieuwe gewestelijke politiecommandant (GPK) in de persoon van hoofdinspecteur Tjanderdath Gopal. Hij neemt de functie over van hoofdinspecteur Kenneth Emanuels. Hij werd onlangs buiten functie gesteld vanwege het plegen van handelingen in een beschonken toestand. Hoofdinspecteur Emanuels was al eerder geschorst vanwege wangedrag. De burgers van Saramacca zijn blij met de nieuwe GPK. Zij hopen een goede samenwerking met hem te hebben.
GPK Gopal  zegt dat hij nu een stapje hoger is. Hij was ressortcommandant van Nieuw Nickerie. Hij meent dat op het moment men een inspecteur is, men mag verwachten dat daar waar men nodig is als GPK, men ingezet zal worden. Gopal heeft in zeker vier tot vijf ressorten gefungeerd als GPK. Hij heeft eerst gewerkt in het district Wanica om vervolgens  voor het laatst in Nieuw Nickerie zijn krachten te geven als ressortcommandant. Zijn nieuwe functie is een enorme uitdaging. Hij zal het beleid van de korpschef zo goed als mogelijk ondersteunen samen met het personeel.
De nieuwe GPK van Saramacca zegt geen vooroordelen te hebben over zijn voorganger. “Dat moeten  inventarisaties en besprekingen uitwijzen.” Als nieuwe GPK zal hij kijken waar hij zijn bijdrage kan leveren. Zaken als de aanpak van criminaliteit, verkeerscriminaliteit en zeepiraterij staan hoog op zijn agenda. GPK Gopal zegt dat de politiedienst ten dienste staat van de samenleving. Daarom zal hij samen met de overige personeelsleden nagaan hoe de dienstverlening snel en efficiënter kan gebeuren.

error: Kopiëren mag niet!