Vrouwelijke heler krijgt vijf maanden voorwaardelijke straf

De 48-jarige onderneemster Chitrawatie Sovan kreeg een voorwaardelijke straf opgelegd wegens het opkopen van gestolen sieraden. Kantonrechter Alida Johanns wees vonnis  in deze zaak. Zij week af van het strafvoorstel van de officier en legde een voorwaardelijke straf op van vijf maanden met een proeftijd van drie jaar. Dit betekent dat de verdachte de straf voor deze keer niet hoeft uit te zitten. Indien zij binnen de proeftijd zich wederom schuldig maakt een strafbaar feit, zal zij haar voorwaardelijk deel moeten uitzitten.
Het Openbaar Ministerie (OM) achtte schuldheling wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een straf van drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Het OM gaf aan dat de verdachte zich meerdere keren schuldig heeft gemaakt aan heling. Deze keer was zij genoodzaakt om de zaak op het bord van de rechter te leggen.  De rechter maakte de opmerking dat dit soort handelingen de criminaliteit juist bevorderen.
Sovan is eigenares van een juwelierszaak. Zij  wordt ervan verdacht in april sieraden te hebben opgekocht, waarvan zij geweten moest hebben dat deze van misdrijf afkomstig waren.
De vrouw beloofde steeds verbetering, maar toch kocht zij regelmatig gestolen sieraden. Echter verscheen zij niet op de zitting. Zij heeft advocaat Benito Pick in de arm genomen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!