Twee verdachten in 45 kg marihuanazaak blijven aangehouden

In de zaak, waarbij agenten van politiepost Klaaskreek 45 kg marihuana hadden onderschept, waren drie personen  aangehouden. Advocaat Guno Rijssel staat twee van de verdachten, K. en M., juridisch bij. Het is hem gelukt om bij de voorgeleiding bij het Openbaar Ministerie, K. vrij te krijgen.  Ten aanzien van M., die als bijrijder in de passagiersbus zat, besliste de rechter-commissaris dat de inverzekeringstelling rechtmatig was; hij kreeg daarom 30 dagen verlenging. De raadsman heeft ten aanzien van M. het verzoek op basis van artikel 54a Wetboek van Strafvordering ingediend. Dit verzoek houdt in dat een andere rechter de zaak verder zal onderzoeken. Immers kan in dit stadium niet bewezen worden dat de drugs aan M. toebehoort. De derde verdachte is een cliënt van advocaat Benito Pick. Zijn inverzekeringstelling is ook op rechtmatigheid getoetst.
De marihuana werd in een passagiersbus aangetroffen die richting Paramaribo ging. Volgens de politievoorlichting heeft de pas opgezette politiepost te Klaaskreek met deze drugsvangst haar nut bewezen.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!