Theo Vishnudath: ‘It’s a point of no return’

‘Wel of geen  artikel 8-dialoog, we  zullen de ingeslagen weg van economische groei  voortzetten. Er is geen weg terug. It’s a point of no return’, zegt MC-parlementariër Theo Vishnudath. Ondanks het wegvallen van de Nederlandse ontwikkelingshulp en de destructie van de  economische wereldcrisis zijn wij erin geslaagd macro-economisch te groeien, zegt Vishnudath.  Hij doet een beroep op elke Surinamer, ook degenen die zich tegen het beleid hadden gekeerd, in eensgezindheid de opgeslagen weg verder in te gaan. ‘Als het artikel 8-dialoog  van de EU een voor Suriname onbevredigend resultaat zou hebben, dan zullen niet de politieke leiders, maar het volk getroffen worden’, waarschuwt de politicus. Daarom is het van belang de eenheid te bewaren en de regering alle ondersteuning te geven, vervolgt de parlementariër. Zijn oproep geldt met name voor de oppositie en de buitenparlementaire oppositie, die alle mogelijkheden aangrijpen de regering te schaden. Vishnudath refereert naar de massale opkomst zaterdagavond op het plein, dat voor de oppositie een signaal moet zijn dat het volk nog achter het regeringsbeleid en de regeringsleiders staat. De MC-parlementariër herinnert eraan dat Suriname  voor wat haar economie betreft haar oriëntatie naar de wereld toe heeft veranderd. Het is niet meer een eenzijdige gerichtheid naar het Westen, maar naar de regio zoals Brazilië, Venezuela, Trinidad and Tobago en het Oosten.

error: Kopiëren mag niet!