Buschauffeur zelf op onderzoek gegaan bij OW

Een buschauffeur moest zich vrijdag verantwoorden bij rechter Anand Charan wegens het begaan van een verkeersovertreding. Op 7 februari zou deze buschauffeur volgens een agent twee passagiers bij een niet gepaste plaats hebben laten uitstappen. Volgens de buschauffeur is hij wel bij een bushalte gestopt om de passagiers te laten uitstappen. Hij gaf aan dat de bushalte wel vernietigd is, maar dat een deel van het bushaltebord nog op die plaats staat. Vanwege een aanrijding is het bord vernield. “Ik onderhoud die route al jaren, dus ik weet dat er een bushaltebordje daar was”, zei de buschauffeur. Nadat hij de  bekeuring die de agent had uitgeschreven in ontvangst had genomen, is hij naar het ministerie van Openbare Werken gestapt om zijn bevindingen te verifiëren. Daar vernam hij van de desbetreffende ambtenaar dat er wel een bushaltebordje staat. De rechter wil zich in deze zaak beter laten informeren en hij gaf de officier van justitie dan ook de opdracht om dit verder na te trekken. De buschauffeur op zijn beurt  beloofde dat hij op de volgende zitting foto’s zal schieten van de situatie en die ook zal meenemen. Deze zaak werd verdaagd naar 25 mei.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!