Miskin belooft inzet voor realisatie doelen Ontwikkelingsplan

Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) heeft op 4 mei 2012 in zijn eerste toespraak als ATM-bewindvoerder gezegd dat zijn beleid erop gericht zal zijn om de doelen die regering Bouterse/Ameerali heeft gesteld in het Ontwikkelingsplan 2012- 2016 te realiseren. Het waarborgen van een gezonde arbeidsmarkt, de positie van contractarbeiders, investeren in vaardigheden van laagopgeleiden en de uitvoering van een minimumloon zullen hierbij aandacht krijgen.
“Wij zullen ook proberen om de zaken die blijven liggen, te realiseren”, zegt Miskin. Hij citeerde uit zijn afstudeerscriptie van 1982 aanbevelingen aan de overheid tot verbetering van het milieu. Het betreft het gecontroleerd dumpen van vuil op een overheidslocatie, het scheiden van organisch en anorganisch vuil, het zorgvuldig omgaan met stadverfraaiing en het advies om geen vuil te dumpen uit rijdende auto’s. Geen van deze problemen zijn adequaat opgelost, maar Miskin onderneemt als minister van ATM toch een poging om Suriname te helpen verbeteren.
De minister heeft het ATM-personeel verder erop gewezen dat hij betreffende het personeel een ‘open deurbeleid’ voert. “Elk personeelslid kan via mijn secretariaat een afspraak maken om problemen persoonlijke met mij te bespreken”, verzekerde Miskin.
Directeur Steven Relyveld prees in zijn toespraak de flexibiliteit van minister Miskin. “Deze minister heeft ook een bijzonderheid, met name flexibiliteit. Hij is gisteren (3 mei 2012) toch gekomen ondanks zijn druk schema en we hebben tot 18.00 uur gesproken”, zei de ATM-directeur. Het stemt Relyveld goed dat de nieuwe ATM-minister door zijn achtergrond als vakbondsman weet heeft van arbeidsaangelegenheden. Relyveld heeft het personeel van ATM tenslotte gevraagd om minister Miskin door dik en dun alle ondersteuning te geven bij de uitvoering van zijn werkzaamheden.

error: Kopiëren mag niet!