AGanar Fase 1 certificaat voor 49 kansloze jongeren

‘Discipline ontbrak bij mij.  Ook al waar ik werkte, was dat duidelijk’, vertelt Ruud aan Dagblad Suriname. Deze jongeman is blij dat hij heeft mogen participeren aan het AGanar – project fase 1. Zijn tante spoorde hem aan om te participeren aan dit project. Vrijdag heeft Ruud samen met 48 andere jongeren hun AGanar Fase 1-certificaat mogen ontvangen. Het ging hier om de AGanar jongeren van de vakrichtingen Techniek en Horeca. De Womens Business Group, Be Innovative Foundation van Ilonka Elmont en de Stichting Letitia Vriesde Sport Promotion stonden hierachter. Bijzondere gasten waren o.a. twee  Amerikanen van Usaid, de donororganisatie van het AGanar-programma. Ook de parlementariërs Carl Breeveld en Melvin Bouva, die de jongeren hadden gemotiveerd om in dit programma te stappen.
Het AGanar -programma is een Second Chance Program.  Aganar is het Spaans woord voor “om te winnen”. Lilian Wiebers van WBG: ‘We willen bewust niet zeggen ‘drop-outs’ omdat dit zo negatief klinkt. We willen dit programma in de positieve sfeer houden.’
Wiebers vertelde aan Dagblad Suriname dat de jongeren momenteel in fase 2 zijn. ‘Hier leren ze de vaardigheden om te lassen of te kunnen werken in de horeca. De horecagroep staat onder supervisie van de Stichting Womens Business Group  in samenwerking met Be Innovative. De groep ‘Techniek’ staat onder supervisie van de Letitia Vriesde Sport Promotion Foundation
‘Per fase zal een certificaat worden uitgereikt om de jongeren steeds gemotiveerd te houden zodat ze gaan van succes tot succes. Dit programma werd gelanceerd in december 2010 en wordt ook in andere landen in het Caribisch gebied uitgevoerd’, zegt Wiebers.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!