Geslaagde men cook-out mannengroep ‘Ik Ben’

De men cook-out van de mannengroep ‘Ik Ben’ aan de Bruinhartstraat in de volkswijk Abrabroki is een zeer geslaagd evenement geworden. De mannen hadden geen handen genoeg om de kopers te helpen. De geproduceerde gerechten waren dan ook snel uit uitverkocht en niemand was zo blij als de voorzitter van de mannengroep, Dennis Ceder. “Het was bijzonder goed”, zegt Ceder. Volgens hem gaat het om een jaarlijks evenement, dat telkens weer een ander karakter draagt. De opbrengsten zullen worden gebruikt om de vrouwen op 13 mei, Moederdag, in de bloemen te zetten en te verrassen met een geschenkje, onthult hij. Met deze behandeling wil de mannengroep de gezonde relatie benadrukken die er moet bestaan tussen de man en de vrouw. Een gezonde man-vrouw-relatie moet tot voorbeeld strekken voor kinderen en jongeren, stelt de voorzitter van de mannengroep. “Het is taboe dat mannen niet graag luisteren naar hun vrouw. Maar hiermee willen we benadrukken dat de man ook moet kunnen luisteren naar zijn vrouw als die iets te zeggen heeft en de man ook achter de pot moet kunnen staan om iets te doen voor zijn vrouw en gezin. We willen de vrouw die aandacht geven die ze verdient en zoals het hoort”, legt de voorzitter van de mannengroep de christelijke principes uit.
De mannengroep heeft voor de komende periode meerdere activiteiten gepland, zoals een ‘echtparenmeeting’, waar de man en de vrouw de gelegenheid krijgen elkaar beter te leren kennen en te ontdekken hoe de partner precies in elkaar zit. De mannengroep opende het jaar met een mannenbidstond en hield vervolgens een avondmaal voor de mannen, waar de Schepper kracht werd gevraagd om de rol als vader van het gezin en de rol van gezinshoofd, die door God is aangesteld om het gezin als priester voor te gaan in gebed, op een juiste wijze in te vullen. Volgens Ceder is de mannengroep een zelfstandige entiteit, die valt onder het gezag van de apostel van de volle evangeliegemeente Ik Ben, die al langer dan 15 jaar bestaat en begon als de gemeente ‘Hanna’. Deze naam werd onder inspiratie van de Heilige Geest veranderd in Samuel, maar werd vanwege juridische complicaties met Kinderhuis Samuel uiteindelijk veranderd in gemeente ‘Ik Ben’. (DRP)

error: Kopiëren mag niet!