Dader roofmoord Overeem gaat voor 14 jaar de bak in

De kantonrechter deed uitspraak in de roofmoordzaak te Charlesburg. Het betreft de zaak waarbij op 9 juni van vorig jaar Armand Overeem slachtoffer werd van een brute roofoverval in een bar. De magistraat achtte gekwalificeerde doodslag wettig en overtuigend bewezen tegen Pearl Morgenstond. Zij legde een straf op van 14 jaar met aftrek. Dit vonnis is conform de eis van de officier van justitie. Op 26 maart heeft de openbare aanklager haar strafvoorstel gepresenteerd. Zij nam de verklaringen van de getuigen als bewijs mee.
De verdediging betoogde tegenover de eis van de officier dat het onderzoek niet volledig is verricht. Volgens zeggen van de raadsman zouden er wat tekortkomingen zijn in het onderzoek. De raadsman gaf toen aan dat volgens het strafrecht één getuige geen getuige is en verzocht de rechter om zijn cliënt vrij te spreken.
De rechter ging voorbij aan het verweer van de raadsman en gaf aan dat er nog meer getuigen zijn geweest. Shamkumar is de eigenaar van de bar waar de confrontatie tussen Overeem en de vermoedelijke dader heeft plaatsgevonden. Hij verklaarde aan de rechter alles gezien te hebben en er honderd procent zeker van te zijn dat de verdachte de dader was. Er zijn ook twee politieagenten; ook zij hebben hun bevindingen.
De verdachte heeft in zijn laatste woord op de vorige zitting kenbaar gemaakt dat hij niets afweet van de beroving, noch van de levensberoving.
De magistraat achtte voldoende bewijs aanwezig tegen Morgenstond. Opvallend voor de rechter was dat Morgenstond vanaf zijn 15de jaar veroordelingen op zijn naam heeft staan. Niet zo lang voordat dit feit gepleegd werd, is hij uit de gevangenis gekomen. Ten tijde van het delict was Morgenstond 26 jaar. De rechter heeft bij de straatmaat rekening gehouden met alle omstandigheden. Pearl Morgenstond gaat voor 14 jaar achter slot en grendel.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!