De Eenheid start met woningbouw

De sociale en culturele vereniging “De Eenheid” is onlangs gestart met het project ‘Suricom- park’. Het project heeft als doel de woningbouw te stimuleren. Een ieder die daarvoor belangstelling heeft, kan zich laten inschrijven om in aanmerking te komen voor een bouwkavel. Het inschrijfgeld is SRD 200 per kavel, staat op de website van het project ‘Suricom- Park’ geschreven. De gronden worden niet verkocht, maar men krijgt de grond; althans dat staat op een brochure geschreven.
Het ‘Suricom-Park’ ligt voorbij Reeberg, het Marrondorp Santigron en allernaast het inheems dorp Pikin Poika. Om in aanmerking te komen voor een perceel moet er SRD 5.000 betaald worden. De betaling kan in 24 maanden geschieden. De maandelijkse aflossing is SRD 208,34. Deze kosten dienen betaald te worden voor het bouwrijp maken van het perceel wat o.a. inhoudt: ontbossen, ontwortelen, opruimen, landmeterkosten, aanleggen van afwateringsgoten en wegen, administratieve kosten en onvoorziene kosten.
De voorwaarden van de vereniging om in aanmerking te komen zijn een vast inkomen (vast dienstverband), een goed betalingsverloop van eventueel andere schulden en men dient verplicht lid te worden van de woonvereniging.
Veel burgers vragen zich af hoe betrouwbaar dit project is. George Barron van de werkgroep verwees voor verdere informatie naar Guilliano Alleyne. Deze op zijn beurt verwees Dagblad Suriname om naar kantoor te bellen. Daar kreeg de krant te horen dat voor informatie men persoonlijk langs moet komen.
In 2004  werd er een aanvang gemaakt met het project Suricom- Park. Dit project werd opgestart ter stimulering van de pindateelt bij de boeren in het gebied Reeberg en omgeving. Het had als doel landbouw en woningbouw en een kruidenperk aan te leggen in het Reeberg-gebied.

error: Kopiëren mag niet!