Consumentenkring blij met medewerking winkeliers

Het is Albert Alleyne, voorzitter van Consumentenkring Suriname, opgevallen dat vrijwel alle winkels meedoen met de prijsdaling van de basisgoederen. De Consumentenkring heeft sinds de twee weken dat de lage prijzen zijn ingegaan, slechts twee klachten binnengehad. De mensen die door de Consumentenkring zijn uitgestuurd, hebben opgemerkt dat bijna in alle winkels de pamfletten met de basisgoederen hangen. Wat wel gezegd kan worden, is dat het niet in alle winkels even duidelijk zichtbaar is. Alleyne zegt dat zij als Consumentenkring in ieder geval blij zijn dat de winkels hebben meegewerkt. Er moet gelijke concurrentie zijn, vindt de voorzitter. Daarom pleiten zij dat niet een bepaald product en van een bepaald merk vrijgesteld wordt. De Consumentenkring wil dat als bruine bonen vrijgesteld wordt, de prijs van alle bruine bonen-merken een verandering ondergaan. Hierdoor hebben consumenten een betere mogelijkheid om te kiezen.
Alleyne heeft eerder aangegeven liever te gaan voor een structurele oplossing, waarbij de winstmarge van zowel de importeur als die van de detailhandel teruggebracht wordt en om adviesprijzen vast te leggen. Hij zegt dat nu de maatregelen zijn getroffen, hij geen andere keus heeft dan mee te gaan met  het systeem en het beste ervan te maken.

error: Kopiëren mag niet!