Constitutioneel Hof nog niet van de grond

De jurist Jennifer Van Dijk – Silos zegt dat Suriname geen stap verder is gekomen met de instelling van een Constitutioneel Hof. Zij kreeg ruim twee jaar geleden de opdracht van president Desi Bouterse de instelling van dit hof voor te bereiden. De juriste heeft de stappen daartoe ondernomen en een poos geleden de Terms of Reference (TOR) voor de instelling van dit orgaan ingediend. Het is de regering, in deze de minister van Justitie en Politie, die nu aan zet is om de TOR en de begroting voor dit orgaan goed te keuren en het door de RvM heen te krijgen. De TOR en de begroting zijn echter blijven liggen op het bord van de Juspol-minister. Het Constitutioneel Hof heeft onder meer als taak de wetten van het land te toetsen.

error: Kopiëren mag niet!