BEP roept Pokie en Ajaiso terug

Diana Pokie en Waldie Ajaiso zijn door de BEP teruggeroepen. Dat bevestigt Caprino Alendy, voorzitter van de BEP. Het terugfluiten van de twee leden  betekent dat de voormalige BEP’ ers Pokie en Ajaiso geen parlementariër meer mogen spelen. ‘We hebben het proces in gang gezet’, vertelt Alendy aan deze krant. ‘Het was een opdracht die tijdens de laatste algemene ledenvergadering was gegeven van 25 februari 2012.’ Alendy legt uit dat Pokie en Ajaiso  de partij ‘dusdanige schade hebben berokkend’ dat de alv meende dat deze twee personen niet meer in de politiek kunnen blijven om de naam van de BEP te besmeuren. ‘Dat siert ons niet en draagt niet bij om de image van de partij te verheffen.’
Terugroepen is volgens de BEP-baas juridisch mogelijk. In het eerste geval, als BEP nog deel uitmaakte van AC, zou het haast onmogelijk zijn om de leden terug te roepen. De AC-coalitie zou hierover een besluit moeten nemen. Nu de BEP geen deel meer uitmaakt van AC,  hebben zij het lot van hun leden volledig weer in handen. ‘De eerstvolgende vergadering zal de DNA-voorzitter ze moeten verwittigen en zeggen dat ze geen leden meer zijn. Er moet nog naar een aantal instanties geschreven worden en daarna zal CHS zich buigen. We hebben het proces ingezet. Maar volgens de wet staat dat zodra zij de deurwaardersexploot hebben ontvangen, zij geen lid meer zijn.’
Het is Dagblad Suriname niet gelukt om Pokie of Ajaiso om een reactie te vragen. Pokie zit intussen in Chili. Ze reisde gisteren samen af met DNA-voorzitter Jenny Simons.
Gregory Rijssen

error: Kopiëren mag niet!