Roekeloos buschauffeur moet SRD 500 betalen

Een buschauffeur die op 15 februari van dit jaar bekeurd werd, kreeg een boete opgelegd van SRD 500, subsidiair 15 dagen hechtenis. De chauffeur had zodanig gereden dat hij andere verkeersdeelnemers in gevaar had gebracht. De buschauffeur reed over de Coesewijnestraat richting Mr. Jagernath Lachmonstraat. Bij het stoplicht constateerde een politieman dat de chauffeur op de rijbaan van rechtdoor en rechtsaf had gesorteerd.  Toen het stoplicht op groen sprong, reed de buschauffeur linksaf. Het voertuig dat links zou oprijden, heeft toen krachtig moeten afremmen en vervolgens getoeterd.
De buschauffeur gaf aan dat een andere wagen die linksaf zou oprijden, hem verkeersfatsoen had verleend. Volgens de buschauffeur  is de constatering van de politieman onjuist.  De buschauffeur gaf aan dat hij genoodzaakt was om op de verkeerde rijbaan te sorteren, omdat er een aanrijding had plaatsgevonden. Volgens de politieagent was er geen sprake van aanrijding. Want indien dat het geval zou zijn, zouden zij binnen 5 minuten portofonisch worden ingelicht.
De rechter achtte de overtreding wel bewezen en legde conform de eis een boete van SRD 500 op. Bij niet betalen moet de buschauffeur 15 dagen brommen.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!