Landbouwer overspoelt Nickeriemarkt met tomaat en kool

Landbouwer Deepak Jurawan met zijn grote partij tomaat en kool op de Nickeriaanse markt

Enkele ontevreden marktverkopers hebben hun beklag gedaan bij het commissariaat van Nickerie. Zij menen oneerlijke concurrentie te ondervinden van de landbouwer Deepak Jurawan. Deze laatste mocht tijdelijk zijn producten buiten de markt en met name op het parkeerterrein verkopen. Volgens de ontevreden marktverkopers levert Jurawan zelf de kool en tomaat op de markt. Daarnaast beheert hij zelf ook een stand onder de markt. Vandaar dat men zich afvraagt waarom hij dan toch nog de gelegenheid krijgt om buiten de markt te verkopen. Zodoende zouden de overige marktverkopers met hun producten zitten en verlies leiden.
Jurawan zegt dat hij dit jaar een bijzonder goede productie heeft. Hij heef op grote schaal geplant en zit zelf dus met een overschot aan groente. Hij heeft geen grootschalige afzet. Ook heeft hij nog geen mogelijkheden om tot export over te gaan. De 38- jarige hardwerkende landbouwer zit momenteel met ruim 8.000 kroppen kool en circa 5.000 kratten met tomaten. Hij moet deze producten ergens  kwijt, anders is zijn moeite tevergeefs geweest. Hij is blij dat hij van de marktbeheerder en de districtscommissaris van Nickerie de volledige ondersteuning krijgt. Wat hij nog wil hebben, is een goede plek om zijn producten te kunnen verkopen. Binnen enkele weken zal hij weer een hoeveelheid andere producten oogsten. Zo heeft Jurawan circa 20.000 bananenbomen,  10.000 cassavebomen,  15.000 pollen kool en 5.000 kratten tomaat om binnenkort te oogsten. Ook zal hij binnen een maand om de ene dag 100 kratten pepers kunnen leveren. Jurawan zegt dat hij binnen Paramaribo geen gat ziet, omdat niet al zijn producten worden afgenomen. Men koopt het wel op, maar het gaat om enkele kratten. De benzine die hij moet verbruiken om zijn goederen in Paramaribo af te zetten, kost hem meer. Hij heeft de mensen wel verzekerd dat hij niet meer op het parkeerterrein zal verkopen.
Volgens  marktbeheerder Noer Khodabaks ging het werkelijk om een tijdelijke toestemming, vanwege het grote productieoverschot die de landbouwer had op dat moment. Dc Wedperkash Joeloemsingh legt uit dat Jurawan enkele weken terug werkelijk op het commissariaat is geweest om toestemming te vragen zijn goederen langs de straat te verkopen. Het zou om twee weken gaan, omdat hij een overproductie had. Alle binnengekomen adviezen waren positief en op grond daarvan is er een uitzondering gemaakt voor deze landbouwer. Volgens de dc doet Jurawan op heel grote schaal aan landbouw en geplaatst tegen de achtergrond van het streven van de president om van Suriname een voedselschuur te maken en de prestaties van deze landbouwer werd besloten om hem eenmalig te helpen. De dc is ervan op de hoogte dat Jurawan een eigen stand op de markt in beheer heeft. Hij weet ook dat Jurawan niet al zijn producten kwijt kan op de markt. Het zou zonde zijn als hij zijn groente ergens zou moeten dumpen. De dc  geeft aan dat Jurawan tot gisteren zijn producten op het parkeerterrein heeft verkocht, maar dat  het vanaf vandaag niet meer het geval zal zijn.

error: Kopiëren mag niet!