Henk Ramnandanlal: ‘Berichtgeving EU-sancties sterk overtrokken’

‘De berichtgeving over EU-maatregelen tegen Suriname is sterk overtrokken’, zegt MC-assembleelid Henk Ramnandanlal. Nederlandse media meldden dat de Europese Unie  Suriname ter verantwoording zal roepen voor de aangenomen Amnestiewet. Zo zou de EU ambassadeur voor de Caricom, Robert Koecky, in verband met deze maatregelen naar Suriname zijn afgereisd om met de regering te praten. Inmiddels heeft het kabinet van de president middels een persbericht laten weten dat de EU-topman gesprekken met de Surinaamse regering voert in het kader van de voortgang van de samenwerkingsprojecten.
Ramnandanlal zegt dat Suriname alle informatie over het waarom van het verlenen van de amnestie in relatie tot internationale verdagen en afspraken  moet verstrekken als daarnaar gevraagd wordt.  Volgens de MC-parlementariër is Suriname tot nog toe zwak geweest in het opzetten van een antidiplomatieke lobby om de misleidende informatie van Nederlandse zijde te ontzenuwen. ‘Nederland heeft te  veel  ruimte gehad om verkeerde informatie over deze materie de wereld in te spuien. Dat doet ze via organisaties waar zij invloed op heeft. Deze organisaties werken bewust mee om in Suriname een bepaalde sfeer te creëren rond deze zaak.’

error: Kopiëren mag niet!