Roy Bottse brengt Badrisein Sital naar de rechter

De Curaçaose advocaat Roy Bottse sleept Badrisein Sital voor het gerecht. Volgens Bottse heeft Sital hem tijdens de herdenkingsbijeenkomst van de revolutie op 25 februari bestempeld als te zijn landverrader. ‘Sital deed uitlatingen alsof Bottse in het Nationaal Leger toen, samen met andere hoge officieren belangrijke informatie heeft doorgespeeld aan een of ander Nederlands officier Valk’, zegt Bottse’s advocaat, Stanley Marica, aan Dagblad Suriname. ‘Mijn cliënt vindt dit niet goed en daarom gaan we naar de rechter.’
Badrisein Sital is een ex-militair die lid van was de Nationale Militaire Raad in de periode waar Suriname onder een militaire bewind stond. Bij het aantreden van de regering Bouterse/Ameerali werd Sital aangesteld als de coördinator van het rijstorgaan van het kabinet van de president.

error: Kopiëren mag niet!