Brandstofpompprijzen dalen licht

Er is een lichte daling merkbaar in de prijs van brandstof. Zo is de prijs van niet gelode benzine bij Suritex  gedaald van SRD 5,37 naar SRD 5,28. Super unleaded ging van SRD 5, 43 naar SRD 5,34, terwijl diesel met 1 cent in prijs verminderd is van SRD 4,96 naar SRD 4, 95. De nieuwe Suritex-prijzen zijn vanaf gisteren geldig aan de pomp.
Ook bij de SOL-pompen zijn de nieuwe prijzen, die vandaag ingaan, met enkele centen gedaald.  Loodvrije benzine bij SOL gaat van SRD 5, 34 naar SRD 5,27 en super unleaded van SRD  5,49 naar SRD 5,33. Diesel bij de SOL-pomp daalt van SRD 5,30 naar SRD 4, 98.
De nieuwe prijzen zijn gisteren  door het ministerie van Handel en Industrie vrijgegeven. Internationale bronnen melden dat de Organisatie van Olie-exporterende Landen (Opec) de prijs van een vat ruwe olie wil terugdringen naar rond de US$100. Deze mededeling deed Opec secretaris-generaal Abdalla Salem el-Badri vorige week op een energietop in Parijs.  Volgens de olieproducenten zou verdere prijsstijging een negatief en destructief effect hebben op de vraag naar olie. De olieprijzen variëren tussen de US$110 en US$130 per vat. Een prijs van rond de US$100 per vat ruwe olie zou volgens de olieorganisatie “goed zijn voor producenten en consumenten”. Mocht de prijs van ruwe olie dalen, dan zal Suriname dat pas op termijn kunnen merken, zegt Suritex marketing manager Ernst Wolfram in een reactie. Suriname koopt nog steeds de  ‘dure’ brandstof op van de raffinaderij op Trinidad and Tobago.  De prijs van deze ingekochte brandstof komt tot stand op basis van het mechanisme van vraag en aanbod op de wereldmarkt.

error: Kopiëren mag niet!