Australië wil samenwerken met regio op gebied van koraalrif

Australië heeft ook meegedaan aan de jaarlijkse meeting van ministers van Buitenlandse Zaken van de Caricom in Suriname. Ze werd vertegenwoordigd door speciale afgezant van de premier, Richard Marles. In zijn speech op dag 2 had Marles het over het duurzaam promoten van het milieu te water, in het bijzonder over het koraalrif. De speciale gezant sprak over het samenwerken met de Caricom op het gebied van het ontwikkelen van een koraalrif managementsysteem. ‘Australië en het Caribisch gebied hebben het grootste koraalrif ter wereld’, zei Marles.  ‘We zijn blij om samen met Belize een International Coral Reef Initiative-bijeenkomst te organiseren in juli. We kijken uit naar het delen van onze kennis en expertise met het Caribisch gebied over strategieën voor het behoud van de rijkdommen van de zee en het koraalrif te beschermen tegen de gevolgen van de klimaatverandering.” Tijdens zijn bezoek aan Suriname had Marles ook een ontmoeting met minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en Caricom secretaris-generaal Irwin Larocque.

error: Kopiëren mag niet!