Pokie en Ajaiso draalden met voordracht

Diana Pokie en Waldie Ajaiso  mochten een minister-kandidaat voordragen om de plek van de bedankte Linus Diko in te vullen. Maar de twee DNA- leden talmden te lang. Uiteindelijk nam Ronnie Brunswijk het heft in eigen handen en schoof Stanley Betterson naar voren. Dit maakte Ronnie Brunswijk gisteren bekend tijdens de persconferentie op het presidentieel paleis. Pokie en Ajaiso kwamen pas met twee namen aandraven toen het te laat was.
Brunswijk zei dat hiermee gedemonstreerd is dat het voor of tegen zijn van de Amnestiewet geen rol speelde. Er circuleren geluiden als zou de president coalitiepartners afstraffen die tegen de Amnestiewet waren. Volgens Brunswijk kunnen die geluiden naar het rijk der fabelen worden gestuurd.
President Desi Bouterse zei hierop dat hij tijdens de ‘bekende mars’ (anti- amnestiemars…red) veel medici zag. Maar om het nationaal belang hoog te houden, is gemeend om vanuit die wereld toch een voordracht te doen. Uiteindelijk werd Michel Blokland, voorzitter van Medici in Suriname, voorgedragen om voormalige minister van Volksgezondheid, Celsius Waterberg, te vervangen.
Bouterse zei dat het voordragen van een nieuwe minister op RO vaak met Pokie en Ajaiso is besproken. ‘Ze zijn met twee namen gekomen. Het genomen besluit kon niet meer worden teruggedraaid. AC heeft een bepaald fenomeen van ‘te laat’.’

error: Kopiëren mag niet!