Pepfar doneert US$ 25.000 aan ngo’s gezondheidssector

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft gisteren in het  kader van het Pepfar-programma een memorandum of understanding getekend met een aantal ngo’s. Middels de ondertekening is er door de ambassade een donatie  van meer dan US$ 25.000 toegekend aan de ngo’s ter behandeling en preventie van hiv/aids. The US President’s Emergency Plan for AIDS Relief (Pepfar) is een initiatief van de Amerikaanse regering om een steentje bij te dragen om in het Caribisch gebied de verspreiding van hiv/aids te minimaliseren.  De ngo’s die in aanmerking zijn gekomen voor de schenkingen zijn de Stichting voor Onderwijs en Informatie, het Suriname Business Coalition tegen Hiv & Aids en Stichting Leven en Gezondheid. De overeenkomst werd door ambassadeur John Nay afzonderlijk getekend met de vertegenwoordigers van de verschillende organisaties.
De ngo’s zullen  zich richten op moeilijk bereikbare en kwetsbare bevolkingsgroepen. Met hun projecten zullen zij in het bijzonder werken aan bewustwording, stigma en andere vormen van discriminatie van mensen die leven met hiv & aids aanpakken en een gezonde levensstijl  aanmoedigen door middel van workshops, trainingen en andere evenementen. Elke organisatie heeft een unieke doelgroep en aanpak.
Dr. Firoz Abdoel Wahid van het ministerie van Volksgezondheid feliciteerde de ontvangers met deze financiering en zei uit te kijken naar de samenwerking tussen de organisaties en het Nationaal Aids Programma.
De Amerikaanse ambassadeur Nay is trots om samen te mogen werken met Suriname op het gebied van de aids-pandemie. Hij waardeert de samenwerking  en waardevolle hulp van het ministerie van Volksgezondheid en het Nationaal Aids Programma

error: Kopiëren mag niet!