Hechtenis agenten opgeheven

De hechtenis van de drie agenten, P.H., M.V. en V.H. is gisteren opgeheven. Deze drie politiemannen die gedetacheerd waren te Stolkertsijver werden ervan verdacht 160 gram goud weggenomen te hebben van enkele Brazilianen. Op 13 januari zouden zij een busje waarin enkele Brazilianen zaten, staande hebben gehouden. De inzittenden werden onderzocht en ook het busje werd aan een inspectie onderworpen. De Brazilianen bleken een totaal van 160 gram goud bij zich te hebben, die door de drie agenten in beslag werd genomen. De passagiers werden een uur lang onderworpen aan een verhoor over de afkomst van het goud. Hierna mochten zij vertrekken. De Brazilianen die het zaakje verdacht vonden, deden aangifte bij het gewest Sipaliwini. Zij werden op 19 januari aangehouden en in verzekering gesteld ter zake diefstal. Er bestonden toen voldoende bezwaren om ze in verzekering te stellen.

error: Kopiëren mag niet!