RvC Surpost aanvaardt ontslag Jiawan na lang beraad

Na lang beraad heeft de Raad van Commissarissen van het Surinaams Postbedrijf (Surpost) het ontslag van interim-manager Lloyd Jiawan aanvaard. Eind januari dit jaar legde Jiawan op eigen houtje zijn functie neer. Maar de RvC wilde zijn ontslag niet aanvaarden. Uiteindelijk is het besluit van Jiawan gerespecteerd. De leiding van het bedrijf ligt momenteel in handen van de gedelegeerd commissarissen, M. Nerkust en A. Tamrin.
Jiawan, die bedrijfseconoom is, werd begin 2011 door de voormalige minister van Financiën, Wonny Boedhoe, aangesteld als manager, nadat er vermoedens waren dat de vorige directeur, Carlo Godlieb, frauduleuze handelingen zou hebben gepleegd. Godlieb is inmiddels aangehouden en wordt vervolgd op verdenking van fraude.
Jiawan had de teugels strak aangetrokken en dat werd hem door het personeel niet in dank afgenomen. Hij zag het niet meer zitten om orde op zaken te stellen, daar hij steeds werd tegengewerkt.

error: Kopiëren mag niet!