MC-plus zal inhaalslag moeten maken in Coronie

‘We zullen een inhaalslag moeten maken om de zaken te realiseren die wij beloofd hebben in Coronie’, zegt Megacombinatie-assembleelid Remie Tarnadi van het kokosdistrict aan Dagblad Suriname. De Megacombinatie won historisch beide parlementszetels bij de verkiezingen van mei 2010.  De verwachtingen bij de Coronianen waren hoog gespannen over de nieuwe regering van Bouterse. Tarnadi geeft toe dat er nog niet veel bereikt is van wat de MC beloofd heeft in Coronie, zeker als het gaat om het grondprobleem. Een groot aantal Coroniaanse landbouwers heeft geen titel op de grond en kan daardoor niet aan productie-uitbreiding doen. Daarnaast is  er een groot aantal aanvragen voor grond, dat nog niet gehonoreerd is.
Tarnadi zegt dat slechts 10% van de Coronianen met een grondprobleem is geholpen in de afgelopen 1,5 jaar. Hij hoopt dat met het aantreden van RGB-minister Ginmardo Kromosoeto de grondzaken van het district efficiënter en sneller  zullen worden uitgevoerd. De MC-plus coalitie zal die inhaalslag moeten maken om de kiezer in het kokosdistrict niet teleur te stellen, maakt Tarnadi duidelijk. Het vestigen van een RGB -dependance  in Coronie ziet hij als een dringende noodzaak om dit grondprobleem binnen afzienbare tijd op te lossen. Van een aantal aanvragers in Coronie zijn de stukken zoekgeraakt. De mensen worden onnodig in de kosten gejaagd om hun stukken in Paramaribo in orde te maken. Een dependance naar het model van Saramacca kan de bewoners heel wat ongerief besparen en heeft als voordeel dat het proces van afhandeling van de stukken transparanter wordt voor het ministerie zelf, zegt het assembleelid.
Coronie heeft dringend behoefte aan werkgelegenheid. Die werkgelegenheid is beloofd door de MC tijdens de verkiezingen. Die banen zullen volgens het DNA-lid onder andere gecreëerd moeten worden in de agrarische sector. Er zijn volgens  hem  voldoende mogelijkheden voor productie  en werkgelegenheid in de  fruitteelt en tuinbouw. Er zijn volgens hem goede perspectieven voor wat betreft het vrijkomen van de gelden voor investering in deze agrarische sectoren. Die jobs zullen nog voor de volgende verkiezingen gecreëerd moeten worden. De regering heeft al middels de asfaltering van de binnenwegen in Coronie getoond dat ze haar beloften nakomt. Tarnadi zegt dat het streven erop gericht is om niet alleen de geprojecteerde 7 kilometers aan wegdek te verharden, maar ook alle binnenwegen van het district.

error: Kopiëren mag niet!